Ca in oricare alta toamna, gospodinele cauta sa-si populeze camarile cu conserve. Muraturile de tot felul isi fac si ele simtita prezenta prin camari. Este vremea schimbului de retete intre gospodine. Si acum, in plina […]
Porc
Spata de porc in sos de vin, la cuptor, cu cipsuri de cartofi
Gata, toamna si-a intrat in drepturi. Noaptea sunt 12-13 grade C, am inchis partial geamurile spre sud de la apartament. La plimbarea de dimineata cu nepotelul ne imbracam ceva mai gros. La micut este de […]
Tocana din spata de porc
Meteorologii ne anunta ba ca a venit toamna, ba ca vara se mai prelungeste, insa fara canicula excesiva si disconfort termic, ba ca un front de ploi va ajunge in curand pe la granita tarii. […]
Ciorba din coaste proaspete de porc
De curand, am facut un inventar pe sectiuni al retetelor scrise de mine pe acest blog si am constatat ca la ciorbe, supe, supe-crema, arhiva este destul de subtire ca si cum in familia mea […]
Praznic de iesire din autoizolare
Sunt destule indicii (ca sa ma exprim in limbajul de lemn al decidentilor politici) conform carora starea de autoizolare la care am fost constransi, in special noi cei mai in varsta (nu mi-am propus sa […]
Piept de porc cu legume, la cuptor
Inainte de marea autoizolare (se pare ca se termina in curand, om vedea cum, in ce conditii pentru noi, cei mai in varsta), ca orice pofticios care se respecta am dat o raita prin market-uri […]
Ciolan proaspat de porc pregatit cu varza noua, la cuptor
Mi s-a cam luat sa ma “laud” ca stau in casa pentru ca asa trebuie. Oare, chiar trebuie sau ne pacalim singuri ? Am obosit sa tot fiu atent la stiri de tot felul si […]
Ciolan de porc afumat si dezosat, unduit in bere
In aceasta perioada, ceva mai rece, prajelile din carnea de porc cu ceva grasime si mai ales prajelile de preparate din carne de porc, afumate, se regasesc pe mai toate mesele servite la pranz de […]
Mancare de praz cu masline si fleica de porc la cuptor
Prazul este leguma mult apreciata de catre olteni si nu numai. Irlandezii o considera leguma care nu poate lipsi din retetarul lor national. Sarbatoarea prazului ! Zaibarul si Prazul au festival regional in toata Oltenia, […]
Muschiulet de porc invelit in prosciuto, la cuptor
Muschiuletul de porc, muschiuletul de vitel si pieptul de pasare (pui, curcan si ceva mai rar rata, gasca) dezosat si fara piele sunt ingredientele principale preferate de catre bucatarii profesionisti atunci cand se pune problema […]