Daca nu ai pastrat de la mielul de Paste ceva coaste si cotlete, le cumperi de la bacanie (atentie sa fie de un rosu crud nu inchise la culoare). Mai cumperi din piata 2-3 legaturi de usturoi verde, 1 legatura de ceapa verde si o legatura de marar verde.

Ingrediente de trebuinta in reteta: coaste de miel/ ied, usturoi verde, marar verde, ceapa verde, ceapa uscata, ardei gras, leurda, ulei de floarea soarelui/ ulei de masline, sare grunjoasa, piper boabe, rosii, suc de rosii.
In reteta se pot folosi ardei si rosii din cele puse la congelator in toamna trecuta.
[ingredients title=”Ingrediente”]
- coaste/ ciotoaie de miel/ ied,
- verdeata (marar, ceapa, leurda),
- ardei gras,
- rosii.
[/ingredients]
Speli bine carnea si o portionezi. Cureti carnea de pielite.
Incingi ulei intr-o cratita si prajesti carnea la foc iute pe ambele parti.
[directions title=”Reteta pas cu pas”]
- Calire intr-o cratita – coaste/ ciotoaie de miel/ ied in ulei de masline/ ulei de floarea soarelui.
- Calire intr-o tigaie – ceapa, ceapa verde, usturoi verde, leurda, ardei gras.
- Adaugare legume si verdeturi calite peste carnea din cratita. Adauga rosii decojite si taiate marunt.
- Fierbere ingrediente cu capacul pus pe cratita.
- Adaugare marar verde tocat marunt peste preparat. Lasare preparat sa se odihneasa pentru omogenizare arome.
- Servire preparat cu mamaliga calda.
[/directions]
Speli zarvavatul si il lasi la scurs. Calesti separat intr-o tigaie o ceapa veche, taiata solzi, ceapa verde si usturoiul verde, taiate bucatele de 2-3 cm lungime, cateva felii de ardei gras.
Poate iti place putin mai usturoiat ! Daca ai luat leurda pentru salata (tot ai fost in piata), taie si vreo cateva foi, bucati fine si pune-le la calit. Taie marunt mararul.
Pune ce ai calit, in cratita, peste carnea prajita, adauga putina apa si 2-3 rosii decojite, taiate marunt. Lasa la fiert cu capacul pus pe cratita, la foc potrivit, pentru cca. 35 minute. Presara mararul deasupra si lasa cratita acoperita, cu focul stins, pentru 10 minute, sa se omogenizeze miroasele.
Mancarea se serveste calda, cu mamaliga calda sau rece.

Merge si cu ridichii de luna.
Daca vrei sa simti toate aromele unei mancari delicioase de primavara, treci intai cu nasul pe deasupra farfuriei.
O tuica de pruna face savoarea si mai mare.
Pofta buna !