Curcan

paste caneloni umplute cu carne tocata 14
Carne tocata, Curcan, Mancaruri si mancarici, Paste fainoase, Retete Personale

Paste cannelloni umplute cu carne tocata de curcan

Daca pastele fainoase pregatite de italieni in fel si fel de moduri (de cele mai multe ori, simplu, cu putine ingrediente, usor si rapid de preparat) se regasesc in mai toate cartile de bucate, nu inseamna ca bucatarii romani, fie ei profesionisti sau amatori (ca mine) nu au in retetarul lor preparate (ceva mai complicate […]

Curcan, Retete Personale, Rulade

Piept de curcan umplut cu ciuperci, carnati si cascaval, la cuptor

In apropierea sarbatorilor de iarna imi amintesc tot felul de retete facute de-alungul anilor, multe dintre ele uitate prin retetarul familiei (depozitat pe net), unele cu poze mai vechi, usor tremurate (apanajul incepatorului), altele cu poze mai noi, mai aratoase, datorita aparatului foto mai performant, dar si mainii mai sigure a pozarului. Nimeni nu s-a nascut invatat ! […]

Curcan, Retete pentru Anul Nou, Retete Personale, Supe supe crema si ciorbe

Potroace de curcan la trecerea dintre ani

Pentru trecerea dintre ani cand se incinge marea crapelnita (ca asa-i la noi, la romani) planurile se fac din timp. Inainte cu 2-3 zile, de marea incercare pentru stomacul autohton, nici nu trece bine Craciunul ca gospodinele dau fuguta pe la tarabe si prin macelarii, iar gospodinii prin crame sau pivnite, pentru ultimele achizitii. Meniul pentru noaptea de revelion, la romanii […]