Primavara si-a intrat pe deplin in drepturi, natura se trezeste la viata, verdele crud al ierbii predomina, majoritatea pomilor inverziti sunt deja in floare. Albinutele harnice sunt peste tot, pe flori, in cautarea si culegerea […]
Curcan
Supa de curcan cu taietei de casa
Au trecut sarbatorile de Paste, copiii au plecat fiecare la treburile lor, iar noi parintii am ramas sa pazim in continuare casa unde s-au nascut. Bucuria reintalnirii cu cei dragi, amintirea celor plecati dintre noi, […]
Mancare de mazare si conopida cu aripi de curcan
Am descoperit de ceva vreme, prin market (daca tot te duci sa dai ocol incintei vreo 2 ore, impingand la ditamai caruciorul, nu e musai sa-i umpli cosul ?! chiar daca te incanta multe), tot […]
Gusa de curcan umpluta cu rinichi de vitel si ficat de curcan
La pranz, in timpul siestei, butonand cu telecomanda prin programele de la televizor in cautarea vreunui documentar despre natura, cu pasari si animale, dau de un bucatar vestit care calatorea prin Scotia, in cautare de […]
Snitel de curcan cu urzici batute si ou fiert, de rata
Ne-am cam obisnuit in ultimii 10-15 ani ca sarbatorile de iarna sa le petrecem la temperaturi mult peste zero grade, rareori sa fulguie, iar ceva mai multa zapada sa ne caute prin ianuarie-februarie. Exceptiile, rare, […]
Rulada din piept de curcan cu spanac
Ruladele sunt preparate culinare deosebite, nu tocmai ieftine, care pot fi servite cu mare cautare la comunitatea generoasa a gurmanzilor profesionisti, dar si la comunitatea mai restransa a gurmetilor consacrati si nu numai, in orice […]
Varza cu carne tocata, branza, oua si smantana, la cuptor
Varza, dulce/ proaspata sau murata este una din legumele preferate de romani si in functie de perioadele anului se pregateste in fel si chip. Retetele sunt de cele mai multe ori, simple si cu ingrediente […]
Ciorba de salata cu perisoare si omleta
Sarbatorile de iarna se apropie si in putinul timp care a mai ramas, ciorbele din carne de porc, proaspata sau afumata mai pot sa astepte. Salata verde de pe tarabe si chiar loboda, cu frunze […]
Curcan crescut in curte pregatit la Craciun 1
Pe la inceputurile mele scriitoricesti, in incercarile timide de prezentare scrisa a unor retete pe care mi le aminteam asa cum le faceau mama si bunica in copilaria mea, dar pe care cu putin timp inainte tocmai […]
Paste cannelloni umplute cu carne tocata de curcan
Daca pastele fainoase pregatite de italieni in fel si fel de moduri (de cele mai multe ori, simplu, cu putine ingrediente, usor si rapid de preparat) se regasesc in mai toate cartile de bucate, nu […]