Am descoperit de ceva vreme, prin market (daca tot te duci sa dai ocol incintei vreo 2 ore, impingand la ditamai caruciorul, nu e musai sa-i umpli cosul ?! chiar daca te incanta multe), tot […]
Curcan
Gusa de curcan umpluta cu rinichi de vitel si ficat de curcan
La pranz, in timpul siestei, butonand cu telecomanda prin programele de la televizor in cautarea vreunui documentar despre natura, cu pasari si animale, dau de un bucatar vestit care calatorea prin Scotia, in cautare de […]
Snitel de curcan cu urzici batute si ou fiert, de rata
Ne-am cam obisnuit in ultimii 10-15 ani ca sarbatorile de iarna sa le petrecem la temperaturi mult peste zero grade, rareori sa fulguie, iar ceva mai multa zapada sa ne caute prin ianuarie-februarie. Exceptiile, rare, […]
Rulada din piept de curcan cu spanac
Ruladele sunt preparate culinare deosebite, nu tocmai ieftine, care pot fi servite cu mare cautare la comunitatea generoasa a gurmanzilor profesionisti, dar si la comunitatea mai restransa a gurmetilor consacrati si nu numai, in orice […]
Varza cu carne tocata, branza, oua si smantana, la cuptor
Varza, dulce/ proaspata sau murata este una din legumele preferate de romani si in functie de perioadele anului se pregateste in fel si chip. Retetele sunt de cele mai multe ori, simple si cu ingrediente […]
Ciorba de salata cu perisoare si omleta
Sarbatorile de iarna se apropie si in putinul timp care a mai ramas, ciorbele din carne de porc, proaspata sau afumata mai pot sa astepte. Salata verde de pe tarabe si chiar loboda, cu frunze […]
Curcan crescut in curte pregatit la Craciun 1
Pe la inceputurile mele scriitoricesti, in incercarile timide de prezentare scrisa a unor retete pe care mi le aminteam asa cum le faceau mama si bunica in copilaria mea, dar pe care cu putin timp inainte tocmai […]
Paste cannelloni umplute cu carne tocata de curcan
Daca pastele fainoase pregatite de italieni in fel si fel de moduri (de cele mai multe ori, simplu, cu putine ingrediente, usor si rapid de preparat) se regasesc in mai toate cartile de bucate, nu […]
Ciotoaie de curcan cu legume, in vasul roman
A revenit canicula. Cei care merg la serviciu, nu au de ales – frig, cald, ger, ploaie, vant, etc. se urca ceva mai vioi in mijlocul de locomotie si mai veseli sau mai tristi, pleaca […]
Piept de curcan umplut cu ciuperci, carnati si cascaval, la cuptor
In apropierea sarbatorilor de iarna imi amintesc tot felul de retete facute de-alungul anilor, multe dintre ele uitate prin retetarul familiei (depozitat pe net), unele cu poze mai vechi, usor tremurate (apanajul incepatorului), altele cu poze mai […]