De cand cu market-urile raspandite prin toate orasele mari ale tarii au mai disparut unele din deprinderile culinare ale romanilor, in sensul ca anumite ingrediente folosite in bucataria traditionala se gasesc mai tot timpul anului […]
Ciuperci
Spaghete integrale cu hribi si carnati proaspeti
Pastele fainoase au cateva avantaje – se pot pregati simplu si destul de repede, sunt savuroase atunci cand sunt bine gatite, sunt sanatoase si hranitoare. Nu degeaba pastele fainoase se regasesc in meniul sportivilor de […]
Ciorba de praz cu hribi uscati si macris
Intrebarea care se pune sau doar constatarea care se impune este daca toate popoarele lumii obisnuiesc sa se aseze in jurul masei si sa se omeneasca dupa propriile traditii la sarbatorile lor, religioase, la aniversarile […]
Piept de curcan cu legume si ciuperci la cuptor
Sarbatorile de iarna bat la usa. Ca in fiecare an, gospodinele se pregatesc din timp pentru a pune pe masa de sarbatoare in familie, din ziua de Craciun, cele mai alese bucate. Multe dintre aceste […]
Cartofi noi, taranesti, cu hribi
In bucataria traditionala romaneasca, cartofii, fasolea boabe si varza sunt ingrediente care cu greu pot fi ocolite in meniul unei familii. Nici familia mea nu face exceptie, motiv pentru care retetele in care apar aceste […]
Paste integrale cu hribi si parmezan
De curand am descoperit pe rafturi, in market, paste integrale, din grau dur. Am folosit anterior, paste fainoase din grau dur, dar nu integrale. Ca sa fiu sincer, culoarea maronie nu mi-a dat ghes sa […]
Macrou si creveti la tigaie cu pasta de naut
Primavara si-a intrat in drepturi. Privesc pe geam si mi se lumineaza sufletul la gandul ca pot sa-mi plimb nepotelul pe afara. Au aparut primele frunze prin tei si au inmugurit castanii pe terasa din […]
Ciuperci umplute si gratinate
In presa de profil culinar am intalnit unele pareri care considera ciupercile ca find legume motivandu-se ca se prepara de cele mai multe ori precum legumele si/ sau impreuna cu legume. M-am documentat pe internet […]
Ciulama cu ciuperci si piept de gaina
Inainte de a scrie o reteta, de cele mai multe ori incerc sa-mi amintesc momente placute din copilaria mea si din vremurile cand copiii mei, mici fiind, faceam plimbari lungi prin parcuri, pe dealuri sau […]
Tocanita de hribi cu praz
Vremea rautacioasa cu romanul plecat in concediu in iunie-iulie si pe la inceptul lui august, din anul acesta, cu ploi si destul de rece a fost favorabila ciupercilor, in special in zona de munte, unde […]