Prazul este leguma mult apreciata de catre olteni si nu numai. Irlandezii o considera leguma care nu poate lipsi din retetarul lor national. Sarbatoarea prazului ! Zaibarul si Prazul au festival regional in toata Oltenia, […]
Legume
Trunchi de platica cu legume la cuptor si urzici batute
Este vremea detoxifierii organismului, dupa grelele incercari din timpul sarbatorilor de iarna. Un anunt citit la intrarea unui magazin de produse naturiste anunta festiv o oferta de detoxifiere bazata pe multe legume refrigerate si fructe […]
Piept de curcan cu legume si ciuperci la cuptor
Sarbatorile de iarna bat la usa. Ca in fiecare an, gospodinele se pregatesc din timp pentru a pune pe masa de sarbatoare in familie, din ziua de Craciun, cele mai alese bucate. Multe dintre aceste […]
Pane’ de ardei copt umplut cu sunca de Praga si cascaval afumat
Delicatesele culinare sau sofisticaniile culinare cum imi place mie sa le denumesc fac parte din arta fiecarei gospodine care doreste sa-i impresioneze (culinar vorbind) cat de cat pe cei stransi in jurul mesei. Ocazii se […]
Sufleu de conopida cu mozarella
In fiecare toamna astept cu nerabdare sa apara pe piata, pe la sfarsitul lui septembrie, conopida romaneasca. Chiar daca nu arata asa de bine ca cea adusa de peste mari si tari (in extrasezon), conopida […]
Muschiulet de porc cu cascaval, invelit in prosciuto si garnitura de dovlecei
Vrei, nu vrei si iti faci coada colac cautand tot felul de motive sa nu calci in bucatrie, prin preajma aragazului, dar intr-un final nu ai incotro si tot ajungi sa manuiesti tigaia. Mananci o […]
Cotlet de avat prajit cu drob din conopida
Pestele este un aliat de nadejde al gospodinelor, alaturi de legume si lactate, pe timp de vara, chiar daca exista vorbe precum – mie nu imi place …. De cele mai multe ori, cand intrebi […]
Gulii umplute cu carne din copan de pui copt
Guliile fac parte din grupa acelor legume, care dupa parerea mea, sunt neglijate pe nedrept de catre gospodine. Oare de ce ? Nu poate fi decat o singura explicatie – lipsa unor retete dupa care […]
Telina coapta cu degetele pane’ din piept de pui
Telina este radacinoasa pe care noi romanii o cam neglijam, pe nedrept, in preparatele noastre, desi retetarul stramosesc are multe preparate delicioase si pline de arome tainice in care aceasta leguma este asezata la loc […]
Cotlet de platica tavalit prin malai, la cuptor, cu cartofi copti
La sarbatoarea de Florii, crestinii profita de dezlegarea la peste permisa in postul Pastelui. Aprovizionarea cu peste dupa gustul si punga fiecaruia este o adevarata aventura, cumparatorii privind prin galantare, stand la cozi care parca […]