Telina este radacinoasa pe care noi romanii o cam neglijam, pe nedrept, in preparatele noastre, desi retetarul stramosesc are multe preparate delicioase si pline de arome tainice in care aceasta leguma este asezata la loc […]
Legume
Cotlet de platica tavalit prin malai, la cuptor, cu cartofi copti
La sarbatoarea de Florii, crestinii profita de dezlegarea la peste permisa in postul Pastelui. Aprovizionarea cu peste dupa gustul si punga fiecaruia este o adevarata aventura, cumparatorii privind prin galantare, stand la cozi care parca […]
Cotlet de platica la gratar cu sufleu de brocoli
Este vremea aprovizionarii cu icre de peste pentru lunile care urmeaza. Provizia de icre de anul trecut, pastrate ca tarama (sarate, cu strat de ulei de rapita deasupra, in borcanele) sau proaspete, congelate (in pungi […]
File’-uri de fitofag tavalite prin malai si ou batut, cu cipsuri de legume, la cuptor
O data cu trecerea sarbatorilor de iarna cand tot romanul se lupta fara menajamente cu preparate grele avand ca ingredient principal carnea de porc si tot felul de porcarele pregatite pentru iarna, se impune si […]
Pastrav cu sparanghel, la tigaie
Provocarile culinare nu imi sunt straine. Nu aveau cum sa ma lase indiferent atata timp cat abordam un capitol nou al existentei mele de zi cu zi. Chiar daca uneori ne facem griji sa nu […]
Cartofi noi cu unt si cascaval afumat
Cartoful este leguma preferata de romani. Doar varza mai concureaza cartoful in preferintele romanilor cand se pune problema servirii unei garnituri la orice preparat din peste sau din carne indiferent de modul de preparare al […]
Conopida impanata cu carne tocata si apoi gratinata
Conopida si brocoli, legume considerate marginalizate in bucataria romaneasca, capata in ultimul timp un suport culinar tot mai consistent. Imi plac ambele legume, deci motivarea exista. Prin vechile carti de bucate pe care le-am frunzarit […]
Cotlet de ton rosu la gratar cu piure’ de brocoli
Pentru mine, pestele gatit cat mai simplu reprezinta o solutie culinara bine venita in momentele cand timpul te preseaza, iar soricelul din stomacul celor ai casei isi face simtita prezenta cerandu-si drepturile. Imi place sa […]
Trunchi de platica cu cartofi zimtati, la cuptor
Pestele proaspat in special si destul de rar pestele congelat, ocupa un loc bine stabilit in retetarul familiei mele. Nu ocolim nici pestele marinat, pestele sarat sau pestele afumat, pe care il folosim la salate […]
Ardei umpluti cu legume si ce mai ai prin frigider
Cand toamna isi face simtita prezenta din plin, gospodinele dornice sa-si usureze munca in bucatarie pe timp de iarna se straduiesc sa-si garniseasca camara si dulapul balconul cum se pricep mai bine. Fericite sunt gospodinele […]