Unele aprecieri legate de agricultura nationala ! Primavara deja s-a instalat chiar daca vremea rautacioasa din ultimele zile i-a cam speriat pe taranii care deja incepusera aratul in camp si se pregateau sa insamanteze. Nici […]
Mancaruri de post
Mancare de conopida ca la soacra mea
Mancarurile de legume, cu sau fara carne, fac parte din retetarul romanesc chiar daca se poate vorbi si de unele influente mediteraniene. Retete cu multe legume erau specialitatea bunicii mele din partea mamei care le […]
Vinete si dovlecei zimtate(i) cu legume, la cuptor
In toiul verii, cu vipia aceasta care se insira zile la rand, legumele sunt preferate de majoritatea gospodinelor, nu doar pentru ca se prepara mai rapid si in general destul de simplu, ci si pentru […]
Mancare de dovlecei in suc de rosii
Toamna incepe sa ne dea primele semne, legumele pe piata umplu tarabele concurand din plin market-urile, desi preturile comerciantilor din piete nu sunt tocmai prietenoase. Sa speram ca fiind abia la inceputul toamnei si daca […]
Supa crema de legume si ciuperci
Supele crema mi se par ceva deosebit pentru noi romanii, obisnuiti cu supele consistente avand la baza gaina de curte in care pluteste grasimea de pasare si ciorbele grele din afumatura de porc sau din […]
Pilaf cu peste cum ii placea tatalui meu
Pilaful cu peste era un preparat pe care tatal meu il pretuia asa cum se cuvine, el nefiind un pretentios in ceea ce priveste bucatele servite la masa, stiind, ca de fapt, acestea erau bucate […]