Se apropie sarbatorile de iarna. Gospodinele care se respecta incep pregatirile, din timp, in propria bucatarile daca se hotarasc sa cumpere vreo pulpa de porc sau daca o primesc de la parinti care au crescut […]
Retete Personale
Turta cu jumari, dichisita
Daca tot am intrat in luna preparatelor de iarna din carne de porc, o reteta de turta cu jumari poate fi utila tinerelor gospodine, pofticioase si interesate sa faca surprize placute gurmetilor familiei. In ochii […]
Pulpe de pui cu cartofi si ciuperci la cuptor
Gospodinele in general si gospodinele mai tinere, in special apeleaza destul de des la carnea de pui pentru a pregati retete rapide, satioase si gustoase. Pulpele si pieptul de pui sunt atractia preferata din galantare. […]
Iepure la cuptor cu mancare de conopida
Mi-am adus aminte ca in luna noiembrie se taie iepurii crescuti in curte cand am descoperit in galantarele din market iepuri refrigerati. Nu mi-a trebuit cine stie ce timp de gandire si am cumparat un […]
Tartite de curcan invelite in bacon, la cuptor, cu mancare de vinete
Supele sau ciorbele nu ar trebui sa lipseasca, dupa parerea mea, din meniul zilnic al unei familii, in special a familiilor cu copii mici. Asa am fost obisnuit in copilaria mea, la fel am incercat […]
Fleica de porc cu sorici, coapta, cu varza noua calita
Toamna si-a intrat deja in drepturi. Este vremea ca gospodinele sa faca proviziile pentru iarna, de cartofi, radacinoase, ceapa, usturoi si varza. Carnea de porc cu ceva grasime revine in actualitate pentru gospodinele care doresc […]
Tocanita din urechi de porc afumate
Sanatatea mintii si a trupului este pe primul plan, motiv suficient, din punctul meu de vedere, pentru a ne adapta la restrictii. Pandemia aceasta care nu se mai sfarseste face ravagii greu de trecut cu […]
File’-uri de fitofag prajit cu ciuperci pleorotus trase in unt
Fasii din palariile ciupercilor pleorotus se trag in tigaie in amestec de ulei de masline extravirgin si unt proaspat. Ciupercile calite se inobileaza cu smantana grasa si se decoreaza cu verdeata. File’-ul de fitofag se taie in bucati care se prajesc la foc iute in amestec de ulei de masline extravirgin si unt proaspat. Preparatul se serveste cald cu felii de lamaie.
Piept de porc afumat cu pilaf bulgaresc de orez
O data cu venirea toamnei, preparatele mai grele, din carne de porc si carne de oaie, isi fac loc pe farfurii. Pastrama de oaie cu mamaliga care insoteste mustul si tulburelul dau semnalul. La sarbatoarea […]
Pastrama de oaie cu carnati afumati si varza calita
Toamna isi arata primele semne. Legumele sunt atractia gospodinelor dornice sa-si umple rafturile din camari, beciuri, povarne si camari. Anul acesta pe 2-3 octombrie se sarbatoreste Ziua recoltei in orasul meu. Primaria s-a pregatit din […]