A mai trecut un an. Ne pregatim sa intram in noul an cu voiosie, sa uitam de toate cele care ne-au stresat pe toti, in anul care a trecut (pandemie, razboi, scumpiri). Sa sarbatorim si […]
Retete Personale
Curcan macerat in iaurt cu condimente si apoi copt
Chiar daca nu se recunoaste intotdeauna, noi romanii suntem un popor religios. Prin traditie, orice mare sarbatoare religioasa trebuie tinuta asa cum se cuvine. Craciunul este una din ocaziile ce nu trebuie ratate pentru a […]
Ce, cum si fie ce-o fi, adica ce-o iesi ?!
Intotdeauna, am plecat de la ideea ca nimeni nu s-a nascut invatat. Asa am fost educat in copilarie de parintii si bunicii mei. Cine doreste, cauta surse de inspiratie, incearca si insista pana reuseste, poate […]
Iahnie din fasole boabe si afumatura de la garnita, preparat cu dichis
Ca in fiecare an, la sarbatoarea nationala de 1 Decembrie, fasolea boabe pregatita in familie se regaseste la loc de cinste pe masa sarbatoreasca. Traditia o respectam, an de an, sa tot fie vreo 30 […]
Gaina de curte inabusita in vin
In aceasta perioada, gospodinele isi fac planurile si stabilesc cu ce pasari vor intra in iarna. Este vremea sacrificatului gainilor batrane si a celor care nu prea au ouat cat a fost cald, a curcanilor, […]
Platica marinata altfel, conserva pentru iarna
Indiferent de unde vin, plecat cu sau fara treburi, dar si venind de pe unde ma plimba nepotelul meu, obligatoriu, in drum spre casa, pasii ma indreapta prin hala de carne si peste, dar si […]
Rasol din cap de piept de vitel crescut in ograda
Vrem, nu vrem, trebuie sa mancam cate ceva in fiecare zi. Daca ne propunem sa tinem o dieta, cat de cat, situatia chiar se complica. Nu de putine ori ne regasim in situatia de a […]
Icre de platica proaspat frecate, cu peste afumat
Constat, fara a fi din cale afara de multumit, dar nici panicat, ca in retetarul familiei mele la categoria peste pregatit fie la gratar, la tigaie, la abur sau la cuptor, fie marinat pentru iarna, […]
Pulpe de pui in sos de praz cu curry, la tigaie
Toamna aceasta ne-a adus pe langa scumpiri in lant si vaicareli ale autoritatilor, incompetente sa gestioneze criza prin care trecem cu totii, o gripa rebela (de care nu se prea vorbeste), pe langa mai vechiul […]
Pulpe de gaina inabusite in vin, cu sos de praz, ciuperci si smantana
Surpriza ! In galantare am descoperit gaini rasa grea congelate in urma cu cateva zile. Gainile mari, gata congelate, au dezavantajul ca trebuie preparate o singura data, nu ai cum taia bucati din pasarea inghetata […]