Sanatatea trupului si a mintii fiecaruia dintre noi depinde in mare masura de ceea ce mancam si nu in ultimul rand de modul cum pregatim bucatele. Legumele nu pot lipsi din preparatele pe care le […]
Retete Personale
Ce am pregatit dintr-o pulpa de curcan transata cu o portiune de spinare
Ocazia de a ne strange mai multi in jurul mesei, m-a facut sa gatesc cantitativ, ceva mai mult. Ca sa evit canicula, am apelat la preparate care se pregatesc rapid si in special, nu trebuie […]
Rosii intregi la borcan pentru iarna
Este vremea conservelor si orice gospodina care se respecta doreste sa foloseasca in iarna care vine propriile conserve si muraturi. Momentul actual este cel ales pentru a face tot mai dese drumuri prin piata, sa […]
Tarta cu ton din conserva si praz
Surprizele culinare fac parte din arsenalul oricarui bucatar, fie el profesionist sau amator. In majoritatea cazurilor, abordarea unor astfel de surprize culinare necesita timp suplimentar, alocat pentru invartit la oale si tingiri. Apeland si la […]
Pulpe superioare de pui macerate in iaurt, apoi coapte, cu piure’ de cartofi
Caldura mare dom’le, 30 de grade C in casa. Aerul care nu circula te moaie. Esti patit, din tinerete, cu aerul conditionat si nu ti-ai instalat asa ceva in casa. Hainele, chiar cele mai subtiri […]
Rata de curte coapta, cu pilaf de orez
Pe canicula, nu ai niciun chef de pazit sau de amestecat in cratite si tigai. Daca vrei sa folosesti cuptorul aragazului, disconfortul este si mai pronuntat. Totusi, pofticiosii familiei le stiu pe ale lor, iar […]
Coada de vita gatita macelareste
Caut, pe cat posibil, sa scriu retete noi, fara a ma repeta. Cred ca am reusit intr-o mare masura. Chiar daca la o prima vedere poate parea ca am mai scris o anume reteta, la […]
Friptura din carne de strut, macerata, gatita lent
Majoritatea pofticiosilor, celibatarii si chiar multe gospodine tinere inteleg prin friptura niste carne prajita la iuteala in tigaie, in untura/ ulei, care sa fie servita cu paine (de preferat calda) si eventual legume de sezon […]
Omleta cu fructe de mare
In urma cu ceva vreme, am avut un schimb de mesaje cu un bun amic. Acesta trecuse printr-o experienta culinara nefericita si ramasese sceptic in privinta consumului de fructe de mare. Am incercat sa-l provoc […]
Friptura de vitel in sos de rosii cu leurda
In ultimii ani, leurda a fost promovata prin valoarea sa terapeutica de catre nutritionisti. Precupetele si nu in ultimul rand comerciantii s-au adaptat rapid. Astfel, leurda a devenit verdeata nelipsita din salatele de cruditati, dar […]