De cele mai multe ori, cand pregatesc aperitive, imi propun, sa stau cat mai putin prin preajma aragazului. Aperitivele consistente au un avantaj care nu este deloc de neglijat – pot fi servite nu numai […]
Retete Personale
Scarita de porc la tigaie cu paste fainoase in suc de rosii
Of, of … ! Nu se mai termina odata, canicula aceasta, sa poti respira in voie, sa nu mai fii mereu jilav, cu camasa lipita de corp si cu ochii umezi. Sa mai adie vreun […]
Inima si rinichi de porc la gratar cu legume la tigaie
Incep tot mai des, sa ma intreb – ce sa mai gatesc deosebit, neaparat sa fie rapid de preparat si obligatoriu gustos, sa nu stau prea mult prin vipia aragazului, sa nu fi scris deja […]
Sardele cu ciuperci umplute si legume pane’, la cuptor
Vrei, nu vrei, tot intri prin bucatarie si suporti vipia aragazului care o amplifica si inca cum, pe cea de afara. Majoritatea incercarilor tale de a modera dogoarea, cat de cat, sunt sortite esecului. Degeaba […]
Medalion din buture de vitel cu legume la grill
Zapuseala de afara ne obliga, vrem nu vrem, sa stam cat mai putin prin preajma aragazului. Nici eu, nu fac exceptie, chiar nu imi face nicio placere, sa fiu ud din cap pana in picioare. […]
Scrumbie de Dunare in sos de rosii, la cuptor
In fiecare an, in perioada mai-iunie, scrumbia de Dunare este vedeta de necontestat in preparatele oricarui bucatar care se respecta. Nu trebuie sa fii musai, bucatar profesionist, pentru a aborda retetele tale, in propria bucatarie, […]
Miroase pentru prajituri
Mult prea rar, am scris pe acest blog, retete de prajituri, dulceturi, gemuri, siropuri, compoturi. Pot invoca mai multe motive. Primul motiv poate fi abordarea mult prea stricta (ma refer la cantarire ingrediente) a retetelor […]
Pulpe de gaina cu cartofi noi si ciuperci brune la cuptor
Retetele scrise de mine pe acest blog ating astazi cifra 1.000. Am fost tentat, sa scriu blog culinar (!?), in ideea cifrei totale de retete scrise. Departe de mine gandul de a fi vreun gastronom. […]
Tocanita de iepure cu leurda si cartofi noi
Rasfoiesc retetarul familiei, verific arhiva cu poze facute la data pregatirii retelor, ma uit si prin sursele mele de inspiratie, mostenite de la parinti. Ce constat ? Sunt destule retete care asteapta sa fie facute […]
Inima si rinichi de porc la tigaie, maruntaie inabusite in zeama de portocale
Pofticiosii la maruntaie (inima, rinichi, splina) si chiar pofticiosii la ficat, recoltate de la animale, ii alegi pe degete. Motive pot fi invocate destule. Exista o tehnica de gatire care incepe cu curatarea, continua cu […]