Imi place sa gatesc ciorba sau supa, fie cu carne sau cu peste, fie doar cu legume, ciuperci sau doar din verzituri. Prefer ciorbele acre, nu excesiv de acre, dar si supele, in special cele […]
Porc
Ciolan proaspat de porc cu varza murata calita
In aceasta zi de mare sarbatoare crestina incep a scrie cu o urare pentru toti romanii, oriunde s-ar afla – Craciun fericit alaturi de cei dragi, sanatate ca-i mai buna decat toate, fericire cat cuprinde […]
Coaste de porc pe gratar, in cuptor, cu pane’ de conopida
Colindatorii cu capra au inceput marsurile lor traditionale, in batai de tobe, prin piete si targuri, semn ca se apropie Craciunul. Micutii se aduna mai cu teama, mirati si curiosi, in jurul colindatorilor, asteptand sa […]
Piftie si gusa fiarta cu boia, din capatana de porc
Se apropie sarbatorile de iarna. Gospodinele care se respecta incep pregatirile, din timp, in propria bucatarile daca se hotarasc sa cumpere vreo pulpa de porc sau daca o primesc de la parinti care au crescut […]
Turta cu jumari, dichisita
Daca tot am intrat in luna preparatelor de iarna din carne de porc, o reteta de turta cu jumari poate fi utila tinerelor gospodine, pofticioase si interesate sa faca surprize placute gurmetilor familiei. In ochii […]
Fleica de porc cu sorici, coapta, cu varza noua calita
Toamna si-a intrat deja in drepturi. Este vremea ca gospodinele sa faca proviziile pentru iarna, de cartofi, radacinoase, ceapa, usturoi si varza. Carnea de porc cu ceva grasime revine in actualitate pentru gospodinele care doresc […]
Tocanita din urechi de porc afumate
Sanatatea mintii si a trupului este pe primul plan, motiv suficient, din punctul meu de vedere, pentru a ne adapta la restrictii. Pandemia aceasta care nu se mai sfarseste face ravagii greu de trecut cu […]
Piept de porc afumat cu pilaf bulgaresc de orez
O data cu venirea toamnei, preparatele mai grele, din carne de porc si carne de oaie, isi fac loc pe farfurii. Pastrama de oaie cu mamaliga care insoteste mustul si tulburelul dau semnalul. La sarbatoarea […]
Prajeala boiereasca in miez de zi
S-a racit vremea si a sosit timpul pentru o prajeala pe care am tot amanat-o, dorind sa evitam apropierea de aragaz mai mult timp. In diminetile zilei, pe racoare, miscarea prin piata este cerinta obligatorie […]
Rulada din piept de curcan umplut cu muschiulet de porc
De fiecare data cand imi propun sa scriu o reteta noua incerc sa nu repet domeniul abordat in precedentele 6-8 retete scrise. Este unul din motivele pentru care permanent asteapta sa le vina randul, in […]