A trecut timpul babelor din calendarul nou, dar si din calendarul vechi. Vremea are tainele ei si parca in anul acesta isi cam face de cap mai ceva ca in alti ani. Ba ploi si […]
Porc
Piept de porc cu cartofi noi, la cuptor
Vesti bune – se anunta venirea primaverii. Temperatura este in crestere, prin parcuri se aude ciripitul pasarelelor, gazele misuna prin iarba care inverzeste, viorelele au colorat verdeata. Inmuguresc pomii. Am zarit cativa zarzari si ciresi […]
Porcarele la cuptor cu varza noua calita
De fiecare data, scrisul pe acest blog concureaza ca timp cu pregatitul retetei. Si de fiecare data invinge timpul de pregatire al retetei. Prin cratite si tingiri ma descurc mult mai repede decat cu manevrarea […]
Pomana porcului, oricand bine venita
Sarbatorile din calendarul religios, aniversarea datei de nastere si a zilei prenumelui pentru membrii familiei, datele de la cununii, nunti si botezuri, dar si multe duminici pot fi tot atatea motive pentru intrunirea familiei la […]
Pulpe de rata si carnati de porc, afumati, pe pat de varza murata
Sarbatorile crestinesti, de iarna, au trecut. Tot nu a nins si gerul este doar o amintire. Am vazut branduse prin niste cosuri pe la precupete. Or fi aparut si ghioceii si nu i-am vazut eu. […]
Rulada din ciolan de porc si gusa din capatana de porc, fierte si date cu boia afumata
Ca orice crestin am sarbatorit Craciunul in familie. Am avut in vedere restrictiile din pandemie. La masa festiva din ziua de Craciun nu ne-am adunat atatia cati ne-am fi dorit. Ne-am vazut insa pe internet, […]
Delicatesa din urechi de porc cu mujdei, leurda si iaurt
Incerc sa ma tin de propriul angajament de a scrie cel putin o reteta noua in fiecare saptamana. De cumparat, se cumpara ingredientele necesare in timpul plimbarii zilnice a nepotelului de catre bunici. De gatit, […]
Pecie de porc cu sorici si carnati proaspeti de porc, la cuptor
Suntem deja in sezonul rece si preparatele consistente isi fac simtita prezenta tot mai des in meniul zilei. Nu mai ocolim pulpa/ spata de porc proaspata, cu ceva grasime, preferam chiar fleica sau pieptul de […]
Ciolan proaspat de porc copt in bere, cu cartofi copti
Ca in oricare alta toamna, gospodinele cauta sa-si populeze camarile cu conserve. Muraturile de tot felul isi fac si ele simtita prezenta prin camari. Este vremea schimbului de retete intre gospodine. Si acum, in plina […]
Spata de porc in sos de vin, la cuptor, cu cipsuri de cartofi
Gata, toamna si-a intrat in drepturi. Noaptea sunt 12-13 grade C, am inchis partial geamurile spre sud de la apartament. La plimbarea de dimineata cu nepotelul ne imbracam ceva mai gros. La micut este de […]