Gatim spre seara cand se potoleste cat de cat vipia de afara si putem tine geamul larg deschis la bucatarie. Preferam tigaia sau gratarul, ocolim cuptorul cu unicul scop de a sta cat mai putin […]
Fripturi
Ciotoaie de curcan la cuptor cu cartofi noi inabusiti si mujdei
Ploua si iarasi ploua. Sincer ? Si ce daca. Ploaia mi-a placut intotdeauna, in special dupa cateva zile cu vipie cand abia mai poti respira si camasa se lipeste de corp precum o carpa umeda. […]
Piept de rata cu telina coapta si sos de praz, ciuperci si smantana
Telina este o alta leguma careia, dupa parerea mea, in bucataria romaneasca nu i se acorda atentia culinara cuvenita. Gospodinele folosesc radacina de telina, de preferinta, prin ciorbe si prin supe, mai rar prin ghiveciul […]
Piept de curcan cu ciuperci pleorotus trase in unt si sfecla rosie
Din curcanul cel falnic nutritionistii recomanda in majoritatea dietelor de intretinere a se consuma pieptul dezosat si fara piele, pregatit pe gratar/ mai rar la tigaie. Motivul recomandarii ar fi lipsa colesterolului. Ceea ce nu […]
Piept de curcan cu bacon, praz, ciuperci si smantana, la tigaie
Primavara si-a intrat pe deplin in drepturi, natura se trezeste la viata, verdele crud al ierbii predomina, majoritatea pomilor inverziti sunt deja in floare. Albinutele harnice sunt peste tot, pe flori, in cautarea si culegerea […]
Pulpa de capra cu cartofi zimtati, impanati, la cuptor
Candva, prin martie venea primavara. Anul acesta, pe la sfarsitul lui februarie timpul ne-a tras o pacaleala, ghioceii facandu-si aparitia prin cosurile rudareselor si urzicile invadand tarabele precupetelor. Cum au aparut toporasii, viorelele si brandusile, […]
Vrabioara de vitel inabusita, cu cartofi zdrobiti, la cuptor
A venit, in sfarsit, iarna, cu zapada (cat de cat) si ceva ger. Ma uit cu oarece nostalgie, in curtea blocului (intens populata cand copiii mei erau mici), sa aud chiote de copii si sa-i […]
Purcel la cuptor cu varza calita
Traditia stramoseasca continua sa se pastreze la noi, la romani, in special la tara, unde in mai toate gospodariile din sat, inca se mai creste cel putin un porc in batatura casei, cu porumb si […]
Piept de rata la tigaie cu cartofi taranesti
Carnea de pasare este greu de inlocuit in regimul alimentar al oricarei familii, chiar daca umbla vorbe prin targ cum ca doar carnea de porc ar fi preferata de romani. In familia mea, preparatele din […]
Friptura de iepure la cuptor: reteta gustoasa cu iepure crescut la curte
Daca ai noroc sa gasesti un iepure de casa prin market sau sa-l primesti de la vreun crescator prieten, nu ezita sa-l cumperi. Eu l-am primit de la mama, care l-a primit de la o sora […]