Traditia stramoseasca spune ca de ziua nationala a Romaniei, 1 Decembrie, romanul neaos, preocupat ca bucataria romaneasca sa nu se piarda in lupta cu retele acestea straine care au invadat presa scrisa si vorbita pregateste […]
Fripturi
Pulpa de capra in sos de vin cu varza noua calita
Nu pot zice cum ca romanii ar fi mari consumatori de carne de capra. In ultimii ani este la mare cautare telemeaua de capra, se vinde lapte prin magazinele proprii ale unor asociatii de producatori […]
Pui intreg cu legume, ciuperci si turmeric, la cuptor
Anul acesta, cu cat ne apropiem de toamna cu atat este mai ciudata vremea – ploi torentiale cu vijelii, canicula cu indice termic ridicat, mult peste confortabil, aproape insuportabil, vant slab, uneori, spre seara, cu […]
Medalion din picior de vitel inabusit in vin
Pentru a trai si a munci, pentru a ne distra sau pentru a face sport, fiecare dintre noi are nevoie de hrana. Este adevarat ca majoritatea preparatelor pe care le consumam trebuie orientate, dupa spusele […]
Pulpa de vitel in crusta de condimente
Gatim spre seara cand se potoleste cat de cat vipia de afara si putem tine geamul larg deschis la bucatarie. Preferam tigaia sau gratarul, ocolim cuptorul cu unicul scop de a sta cat mai putin […]
Ciotoaie de curcan la cuptor cu cartofi noi inabusiti si mujdei
Ploua si iarasi ploua. Sincer ? Si ce daca. Ploaia mi-a placut intotdeauna, in special dupa cateva zile cu vipie cand abia mai poti respira si camasa se lipeste de corp precum o carpa umeda. […]
Piept de rata cu telina coapta si sos de praz, ciuperci si smantana
Telina este o alta leguma careia, dupa parerea mea, in bucataria romaneasca nu i se acorda atentia culinara cuvenita. Gospodinele folosesc radacina de telina, de preferinta, prin ciorbe si prin supe, mai rar prin ghiveciul […]
Piept de curcan cu ciuperci pleorotus trase in unt si sfecla rosie
Din curcanul cel falnic nutritionistii recomanda in majoritatea dietelor de intretinere a se consuma pieptul dezosat si fara piele, pregatit pe gratar/ mai rar la tigaie. Motivul recomandarii ar fi lipsa colesterolului. Ceea ce nu […]
Piept de curcan cu bacon, praz, ciuperci si smantana, la tigaie
Primavara si-a intrat pe deplin in drepturi, natura se trezeste la viata, verdele crud al ierbii predomina, majoritatea pomilor inverziti sunt deja in floare. Albinutele harnice sunt peste tot, pe flori, in cautarea si culegerea […]
Pulpa de capra cu cartofi zimtati, impanati, la cuptor
Candva, prin martie venea primavara. Anul acesta, pe la sfarsitul lui februarie timpul ne-a tras o pacaleala, ghioceii facandu-si aparitia prin cosurile rudareselor si urzicile invadand tarabele precupetelor. Cum au aparut toporasii, viorelele si brandusile, […]