Pizza este intotdeauna bine venita, mai ales pentru cina, cand nu ai prea mult timp la dispozitie si ai venit acasa cu “soriceii” deja prezenti in stomac si destul de activi, fiind gata montati inca […]
Porc
Muschi de porc cu ciuperci si cartofi la tava
Nu toate gospodinele au timpul necesar, din diverse motive, pentru ca in perioada sarbatorilor de iarna sa pregateasca sofisticanii culinare – retete pretentioase, cu multe operatii si care necesita ceva mai multa pricepere in manuirea […]
Rulouri cu porcarele si cas afumat
In ultimii ani, am revenit la un obicei mai vechi, din vremurile cand parintii cresteau porc in curte si anume la a pregati porcarele pentru iarna, in propria bucatarie, pentru uzul familiei. Cand parintii au plecat […]
Ciorba din scarita de porc, proaspata, acrita cu zarzane
Nu prea inteleg eu bine, de ce retetele de ciorbe si chiar retetele de supe sunt un subiect foarte rar avut in vedere de catre site-urile profesioniste de bucatareli, iar prin emisiunile tv sunt ignorate […]
Ceafa de porc la cuptor cu cus-cus si praz
Usor, usor, iarna bate la usa. Cine a fost prevazator si harnic, si-a pregatit deja o iarna blanda din punct de vedere culinar, in sensul ca si-a pus de toate prin camara (conserve si muraturi), […]
Muschiulet de porc cu legume la tigaie, in sos de praz, ciuperci si smantana
Cand vine timpul, sa mananci ceva, tigaia este obiectul casnic preferat, nelipsit din orice bucatarie, obiect aflat la indemana tuturor, fie ele(i) gospodine(i) consacrate(i), tinere(i) care vor, sa schimbe ceva in meniul lor zilnic (un pranz, luat […]
Muschiulet si carnat de porc cu legume, la tigaie, in sos de smantana
In viteza cu care traim astazi, gasim tot mai putin timp pentru stat in bucatarie, la coada tigaii care sfaraie, in aburii ciorbelor traditionale care invadeaza intregul spatiu casnic sau in miroasele datatoare de sperante culinare […]
Muschiulet de porc cu ciuperci si legume la tigaie
In ziua de astazi, traim in viteza, mancam pe apucate, ne distram uneori in wekend daca nu suntem prea obositi si/ sau in concediu. Anii trec, in mijlocul familiei ne petrecem putin timp, copii cresc […]
Cotlet de porc invelit in condimente, la cuptor
Sarbatorile de iarna continua cu Sf. Ioan Botezatorul. Chiar daca nametii copilariei mele se lasa asteptati si afara vremea seamana mai mult cu a toamna tarzie, dupa o mica pauza cu post, in ajunul Bobotezei, […]
Cornuri cu porcarele
La inceput de vara, cand apar pe piata rosiile romanesti cultivate in solar de catre olteni (ceva mai gustoase decat cele de import), ma gandesc imediat la oala din ceramica in care am pastrat, in […]