In fiecare an incerc sa pastrez vie, traditia familiei de a pregati in casa tot felul de bunatati din carne de porc, denumite generic – porcarele, cu care sa onoram mesele aniversare din timpul sarbatorilor […]
Porc
Coaste de porc la cuptor cu piure’ de legume
S-a racit deja vremea si este momentul sa pregatim niste carne de porc, stiut fiind ca aceasta carne este mai grasa si ca grasimea se are bine cu frigul. Excesul de grasimi nu este recomandat, […]
Paine umpluta cu porcarele si branza de oaie
Imi amintesc de vremurile copilariei mele cand parintii si bunicii cautau sa se gospodareasca cum stiau ei mai bine pentru ca familia noastra, destul de numeroasa – 7 persoane, sa aiba tot ce ne era […]
Varza noua cu pecie de porc, fiarta
Este sezonul verzei de vara, din solar. Producatorii locali se intrec in oferte, desi de cele mai multe ori, in piete, pe tarabe, troneaza varza turceasca sau greceasca. Greu de inteles pentru cineva neimplicat direct […]
Placinta cu ton din conserva, carnat afumat si branza dulce
Toti bucatarii renumiti incearca sa se laude cu retetele personale, scriu carti si sustin emisiuni la tv, chiar daca nu se indeparteaza prea mult de retetele traditionale, din tara lor de origine. Multi sefi bucatari […]
Pizza din aluat de casa, cu porcarele
Pizza este intotdeauna bine venita, mai ales pentru cina, cand nu ai prea mult timp la dispozitie si ai venit acasa cu “soriceii” deja prezenti in stomac si destul de activi, fiind gata montati inca […]
Muschi de porc cu ciuperci si cartofi la tava
Nu toate gospodinele au timpul necesar, din diverse motive, pentru ca in perioada sarbatorilor de iarna sa pregateasca sofisticanii culinare – retete pretentioase, cu multe operatii si care necesita ceva mai multa pricepere in manuirea […]
Rulouri cu porcarele si cas afumat
In ultimii ani, am revenit la un obicei mai vechi, din vremurile cand parintii cresteau porc in curte si anume la a pregati porcarele pentru iarna, in propria bucatarie, pentru uzul familiei. Cand parintii au plecat […]
Ciorba din scarita de porc, proaspata, acrita cu zarzane
Nu prea inteleg eu bine, de ce retetele de ciorbe si chiar retetele de supe sunt un subiect foarte rar avut in vedere de catre site-urile profesioniste de bucatareli, iar prin emisiunile tv sunt ignorate […]
Ceafa de porc la cuptor cu cus-cus si praz
Usor, usor, iarna bate la usa. Cine a fost prevazator si harnic, si-a pregatit deja o iarna blanda din punct de vedere culinar, in sensul ca si-a pus de toate prin camara (conserve si muraturi), […]