Intotdeauna mi-a placut sa cumpar gaini rasa grea, chiar daca au carnea ceva mai tare si destul de atoasa. Carnea de gaina batrana face supa buna, spune o veche zicala romaneasca. Carnea de gaina batrana […]
Ciuperci
Paste umplute cu crab si creveti in sos de praz, ciuperci si smantana
Am gasit prin market tot felul de oferte cu paste fainoase si mi-am zis ca numai cine il incearca in retetele sale poate sa se pronunte asupra unui produs nou. Nu am fugit niciodata de […]
Revelion in 2 la “botul calului”
Zilele de Craciun cu toti ai familiei in casa (iarasi era casa plina de murmure), adunati in jurul mesei au fost cam putine dupa gustul meu. Am fost multumiti si fericiti ca ne-am vazut copiii […]
Paste cannelloni umplute cu ciuperci, in sos de rosii
Pastele fainoase sunt recomandate de catre nutritionisti mai in toate meniurile pentru sportivi. Induc energie, sunt satioase si de ce sa ne invartim in jurul cozii si sa nu recunoastem – se pregatesc rapid, cu […]
Somon la cuptor cu sos de praz si smantana
Somonul este unul dintre cei mai cautati pesti pentru retetele culinare ale bucatarilor de prin restaurantele cu multe stele, obicei strainez de fapt, care s-a preluat si prin bucatariile de la bloc. Crapul, pastravul, stiuca, salaul, platica, […]
Placinta cu aluat de casa si ciuperci de padure
Placintele si tartele se pregatesc intr-o mare varietate, putand fi servite calde sau reci, ca aperitiv sau ca felul doi, dar si ca desert, in functie de umplutura din compozitie – carne (tocata sau taiata […]
Supa crema de legume si ciuperci
Supele crema mi se par ceva deosebit pentru noi romanii, obisnuiti cu supele consistente avand la baza gaina de curte in care pluteste grasimea de pasare si ciorbele grele din afumatura de porc sau din […]
Cartofi noi si ciuperci umplute, la cuptor
Este inceputul de sezon al mancarurilor usoare, din legume proaspete, pline de vitamine, garnisite cu verdeata din belsug. Combinate cu branzeturi si/ sau cascaval, cu ciuperci, dar si cu urme fine de carne (sunt printre […]
Avat cu citrice la cuptor, cu garnitura de ciuperci
In perioada de prohibitie a pescuitului am cumparat de la pescarie un avat de 3,5 Kg (confiscat, probabil, de la braconieri si vandut de filiala vanatorilor si pescarilor la comercianti), plin de icre. Am scos […]
Muschi de porc cu ciuperci si cartofi la tava
Nu toate gospodinele au timpul necesar, din diverse motive, pentru ca in perioada sarbatorilor de iarna sa pregateasca sofisticanii culinare – retete pretentioase, cu multe operatii si care necesita ceva mai multa pricepere in manuirea […]