Bucatarul, fie el amator sau profesionist, dar si gospodinele descurcarete printre oale, cratite si tingiri experimenteaza retete noi cautand de multe ori combinatii dintre cele mai ciudate. Imi place sa cred ca in experimentele mele, […]
Curcan
Paste integrale cu carne tocata de curcan
O gospodina care se respecta, cand gateste paste fainoase poate iesi la nevoie din orice necaz gurmanderesc, in sensul ca are ce pune la iuteala, ceva cald pe masa si flamanzii din jurul mesei se […]
Pulpa de curcan si carnati proaspeti de porc cu porumb, la cuptor
Cand am vazut prin market porumb dulce, pe cocean, refrigerat, nefiert, pastrat in pungi din plastic alimentar mi-am zis: de ce nu s-ar pastra si in congelator pus spre toamna cand boabele mai sunt crude […]
Tocanita din aripi de curcan
Sarbatorile religioase fie ele de iarna sau de primavara, petrecute in familie, au tot mai multa cautare cand treci de o anumita varsta. Parca nu iti mai prieste zgomotul intens (muzica aia data la maxim […]
Supa din tartite de curcan cu fidea
Numai cine nu a trecut niciodata sau nu a poposit macar cateva ore printr-un sat romanesc autentic nu a vazut vreun falnic curcan, infoiat in pene, cu margelele rosii atarnandu-i sub capul regesc, plimbandu-se tantos […]
Ciotoaie de curcan la cuptor cu cartofi noi inabusiti si mujdei
Ploua si iarasi ploua. Sincer ? Si ce daca. Ploaia mi-a placut intotdeauna, in special dupa cateva zile cu vipie cand abia mai poti respira si camasa se lipeste de corp precum o carpa umeda. […]
Cartofi noi cu unt si cascaval afumat
Cartoful este leguma preferata de romani. Doar varza mai concureaza cartoful in preferintele romanilor cand se pune problema servirii unei garnituri la orice preparat din peste sau din carne indiferent de modul de preparare al […]
Piept de curcan cu ciuperci pleorotus trase in unt si sfecla rosie
Din curcanul cel falnic nutritionistii recomanda in majoritatea dietelor de intretinere a se consuma pieptul dezosat si fara piele, pregatit pe gratar/ mai rar la tigaie. Motivul recomandarii ar fi lipsa colesterolului. Ceea ce nu […]
Piept de curcan cu bacon, praz, ciuperci si smantana, la tigaie
Primavara si-a intrat pe deplin in drepturi, natura se trezeste la viata, verdele crud al ierbii predomina, majoritatea pomilor inverziti sunt deja in floare. Albinutele harnice sunt peste tot, pe flori, in cautarea si culegerea […]
Supa de curcan cu taietei de casa
Au trecut sarbatorile de Paste, copiii au plecat fiecare la treburile lor, iar noi parintii am ramas sa pazim in continuare casa unde s-au nascut. Bucuria reintalnirii cu cei dragi, amintirea celor plecati dintre noi, […]