Pe nedrept, anumite parti din animal sunt ocolite de tinerele gospodine la cumparaturi atunci cand se pune eterna intrebarea – noi ce gatim astazi ? Despre aceiasi bucatari sefi (in special din randul celor mai […]
Delicatese delicateturi si “mofturi culinare”
Se incadreaza ciudateniile culinare, unele retete mai mestesugite si cu ingrediente deosebite ca gust, chiar opuse pentru papilele gustative.
Ciuperci cu umplutura, la cuptor
Ciupercile, aratoase, pline de arome si cu un gust minunat (in special ciupercile de camp/ ciupercile de padure, proaspat culese) sunt ingrediente valoroase in orice bucatarie care se respecta, fiind utilizate des in tot felul […]
Telina coapta cu sos de praz, ciuperci si smantana
Radacina de telina este pe nedrept marginalizata in bucataria romaneasca actuala. Incercand sa copieze retetele cu tulpini de telina promovate de bucatarii straini care se perinda pe la televiziuni, bucatarii romani uita (oare de ce […]
Conopida impanata cu mozarella, acoperita cu iaurt, la cuptor
Dimineata ceva mai devreme sau spre seara ne facem curaj si tot ne invartim printre cratiti si tingiri, negasind pana in prezent solutia care sa ne tina sanatosi, fara sa mancam cate ceva, nu neaparat […]
Hamburgheri de vitel cu cartofi impanati, la cuptor
Romanilor le-a placut intotdeauna, in trecutul indepartat si in special, in prezent, sa aduca in retetarul restaurantelor de lux (da bine in meniul adus la masa de oberchelner), dar si in retetarul stradal (coada la […]
Creier de porc cu porcarele la cuptor si turta cu jumari
Intotdeauna mi-au placut maruntaiele (ficat de porc sau ficat de vitel, inima de porc, rinichi de vitel), creierul si maduvioarele, sa le cumpar proaspete (uneori, cumpar si creier congelat sub forma de calup, portionat la […]
Ciolan si urechi de porc, afumate, fierte in zeama de varza
In copilarie, in orasul meu nu erau market-uri si nici macelarii, doar un abator unde se taia carne din cand in cand, de regula doar cand vreun animal crescut in gospodariile taranesti sau la ferma […]
Mamaliga ciobaneasca cu tate si ou de gasca
Au trecut si sarbatorile de iarna. Am pasit in noul an cu speranta de a fi sanatosi in continuare si pe propriile picioare, cu increderea in mai bine pentru toti romanii si pentru familia mea, […]
Macrou afumat frecat cu unt si mirodenii
Imi place pestele sa-l cumpar, sa-l gatesc si sa-l consum. Prefer pestele proaspat, dar nu ma dau in laturi nici de la pestele congelat, refrigerat, afumat, uscat, sarat sau conservat. Au fost timpuri cand, chiar […]
Conopida impanata cu sunca si mozarella, la cuptor
Conopida este leguma potrivita pentru a fi gatita in aceasta perioada a anului in conditiile in care populeaza inca tarabele prin piete, pretul este accesibil si deloc de neglijat, este din productia interna sau cel […]