Chiftelute din file’ de peste cu legume si verdeata

Pentru ca maine sunt Floriile si este dezlegare la peste, am ales o reteta simpla si usor de facut.

La multi ani ! (tuturor doamnelor / domnisoarelor cu nume de flori).

Cumperi 1,5 Kg merluciu fara cap, congelat. Il lasi sa se dezghete singur. Merge si orice alt peste, dar merluciu are carne alba si oase putine.

Cureti pestele de piele si scoti carnea de pe osul principal si ai grija sa scoti toate oasele mici (la nevoie nu-i nicio rusine sa pui ochelarii de vedere). Tai marunt carnea de peste sau o dai prin masina de tocat carne.

Amesteci bine tocatura cu 1 legatura de verdeata taiata marunt (patrunjel si marar), cu miez de paine muiat in lapte dulce(apa) si stoarsa, cu 1 ceapa data pe razatoare si 2-3 oua.

Faci bilute pe care le dai prin faina. Se prajesc uniform in tigaie, in ulei incins.

Se servesc calde cu cartofi prajiti si salata de verdeturi de sezon (salata, spanac, leurda). Merge cu un vin alb demidulce.

Nu uita ! uleiul incins sare din tigaie si produce pe piele niste pete mici rosii (arsuri termice) care strica aspectul frumos al pielii mainilor si /sau fetei (vizibil in special la doamne). Da imediat cu jecolan (spray pentru arsuri) sau orice unguent pentru arsuri.

Pofta buna !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *