Pui apa la fiert intr-o oala mai mare. Cand apa clocoteste arunci uniform in oala macaroane (taitei, spaghete, melcisori, baghete, etc., ce ai, dar de acelasi fel, nu amestecate, ca se prind unele de altele si fierb diferit). Amesteci usor cu un cleste de bucatarie sa nu se prinda de fundul oalei. Nu le fierbe prea tare, maxim 8-10 minute (vezi ce scrie si pe pachet). Opresti focul si le lasi sa sa umfle.
Toci ceapa si ardei gras (culori diferite) solzi cam de 5 mm grosime.
Dezgheti ciuperci din congelator, le storci de apa. Poti folosi ciuperci proaspete, taiate solzi, caz in care le calesti separat, sa-si lase apa.
Dai prin masina de tocat niste carne de porc nu prea grasa sau cumperi din comert (sa ti-o toace in fata, ca sa nu-ti dea te miri ce).
Tai cateva feliute de slanina afumata.
Pui o tigaie cu ulei (sau unt sau untura) la incins.
Calesti totul in tigaie la foc potrivit, mestecand sa nu se prinda de tigaie si sa se caleasca omogen. Pui sare, piper, un varf de ardei iute (tocat de cu toamna si pastrat cu sare la sticlute mici, in frigider). Se face cam in 10 minute. Spre sfarsit toci un catel de usturoi si il amesteci cu continutul tigaii.
Bati niste oua, pui sare, piper.
Macaroanele s-au umflat. Le scurgi de apa.
Ungi o tava termorezistenta cu ulei/ unt. Pui jumatate din macaroane in tava. Rastorni deasupra continutul tigaii, peste care repartizezi uniform 1/2 din ouale batute. Deasupra pui restul de macaroane si ce a ramas din ouale batute.
Bagi in cuptorul incins, pentru cca. 45 minute. Te uiti sa nu se arda. Macaroanele sunt gata cand devin usor galbui.
Nu uita sa folosesti manusi de bucatarie, ca sa nu-ti strici wekend-ul doftoricindu-te.
Se serveste fierbinte cu salata de leurda (are gust de usturoi), cu sare, ulei, lamaie.
Merge un vin de care ai, bere.
Pofta buna !
immm…evaziv…gramaj..alea alea:P
Daca as da si gramajul si timpul cat dureaza fiecare operatie ar insemna sa stabilesc eu gusturile pentru toti cei care incearca reteta. Nu ar fi corect din punctul meu de vedere. Ar insemna sa limitez tendinta de a bucatari a fiecaruia dintre cei indrazneti.