Rasol intreg de vitel crescut in ograda

Cumperi un rasol de vitel sau un cap de piept, de vreo 1-2 Kg (carnea rozalie arata ca animalul a fost tanar). Il cureti de pielite si il speli bine.

Se pune la fiert in oala de presiune cu un morcov, o ceapa, un pastarnac, o radacina de patrunjel, o telina mica, sare dupa gust. Apa sa acopere de 2 degete „marfa”. Se fierbe 1,5 ore de cand incepe oala sa „fluiere”. Focul sa fie potrivit de mare pentru ca „aburii” de la oala sa nu faca condens in bucatarie (pe pereti, pe geamuri, etc.) sau cand treci prin zona sa te prinda „jetul” si sa te arzi putin.

rasol de vitel

Fierbi separat cate un cartof de marime potrivita pentru fiecare mesean.

Dupa ce s-a fiert (nu deschide oala decat dupa cca. 1/2 ora de cand ai oprit focul, sa aiba timp sa se depresurizeze treptat si sa nu risti sa capeti o arsura termica pe maini, fata, etc.), scoti carnea (oasele ar trebui sa se desprinda singure) si o pui intr-un vas de Jena cu capac. Pui alaturi legumele si acoperi cu zeama in care a fiert carnea.

Pui o „strelice” de ulei si putin otet alimentar (din vin neaparat) si presari patrunjel frunze, taiate fin. Lasi vasul cu capacul pus cca. 15 minute, sa se „macereze”.

rasol de vitel 1

Se serveste firbinte, cu hrean ras si maioneza (cine vrea). Merge si un vin (de care ai).

Pentru orice eventualitate e bine sa ai prin casa bioxiteracor sau unguent pentru arsuri termice. Cum se da primul ajutor in caz de arsuri termice va spun alta data.

Pofta buna !

Un comentariu

  1. draga omule esti de milioane..m-ai facut a munci cu zambetul pe buza. ai mult umor…intra pe tv in locul parlitului ala de antonio…care acum infesteaza si radio rom actualitati. gasti si intrusi…. merci inca o data.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *