Salata de fasole boabe, porumb boabe si ton maruntit

Cand timpul nu-ti permite, sa-ti etalezi cunostintele culinare, trebuie sa gasesti ceva la repezeala, de incropit, daca nu vrei ca “soriceii” din stomac sa inceapa hora nemultumirilor.      🙁

Trecand prin piata, ca de obicei, ca tot este in drum spre casa, pe orice drum as lua-o, mi-au atras privirea niste ridichi de luna. Am luat numai o legatura, deoarece este sezonul ridichilor negre, pe care deja le-am introdus prin salatele de radacinoase, pe care le prepar in special, toamna si iarna. Am cumparat si o salata verde, din alea de toamna, de la tarani, de pe piata.

Am dat o raita prin camara si am descoperit o cutie cu fasole rosie, boabe si o cutie cu porumb dulce, achizitionate din market.

In frigider am gasit o cutie cu ton maruntit. Am fiert 3 oua de gaina, pana s-au facut “beton” si le-am feliat, in bucatele subtiri.

Am mai taiat niste bucatele din branza de capra si am scos ultimele masline din rezerva (le tin in frigider, intr-un borcan, cu ulei de masline).

Am curatat o ceapa rosie si o ceapa alba, pe care le-am dat prin jet de apa rece, sa le stimpere iuteala.     😀   

Am curatat si 2 catei de usturoi, pe care i-am feliat, subtire. Am tocat marunt niste patrunjel verde si 2 frunze de busuioc verde.

Mici secrete ! Boabele de fasole si boabele de porumb, din conserva, se scurg de zeama si se spala sub jeturi de apa rece, intr-o sita, pana dispare spuma. Apa rece invioreaza boabele si le improspateaza, redandu-le aroma lor naturala. Nu se lasa in apa rece, timp indelungat, ca sa nu se moaie.

Am mai taiat cateva felii de gogosar si un castravete proaspat.

Se amesteca toate cele de mai sus, intr-un valau si se asezoneaza cu sare grunjoasa (mai cu mila, deoarece tonul maruntit este de obicei destul de sarat) si piper, proaspat macinate. Macinarea da consistenta condimentului.

Se prepara un dresing, din ulei de masline, zeama de lamaie, o lingurita de mustar, o lingurita de zahar tos si cateva feliute fine de ardei iute. Se poate pune si sare, piper. Cel mai bine, dresingul se prepara, intr-un borcan cu capac etans, prin scuturare.

Se incorporeaza dresingul, in amestecul de legume si ton maruntit, prin amestecare cu 2 linguri.

Pofta buna frati gurmanzi de pretutindeni, oriunde va veti afla pe mapamond ! Are rost sa rabdati de foame sau si mai rau, sa va repeziti la turcul din coltul pietii, care tocmai a reincalzit a 5-a oara chebabul ? Fiti prevazatori, cand ajungeti prin market, mai cumparati si cate o conserva de fasole boabe sau fasole teci, verde si galbena, cate o conserva de porumb, de peste. Nu se stie cand va salveaza de la foame. Prin frigider, sa aveti mereu oua, masline, ceva legume de sezon. Ceapa si usturoiul nu trebuie sa lipsesca din camara, mai ales ca vine sezonul rece. Se stie ca ceapa si usturoiul sunt inamicul guturaiului. Ardeiul iute te invioreaza si tine inima tanara si sanatoasa.     😛

One Comment

  1. yamy yam,buna salatica!:) azi vreau sa fac si eu o salata de fasole cu ton si porumb:)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*