Sandwich de vreme friguroasa

Gospodarul de la munte cand se duce la taiat de lemne in padure, pleaca in traista, cu o bucata zdravana de slanina afumata, o ceapa mare si o paine sau o bucata de mamaliga rece. Nu uita sa ia nici sticla cu rachiu de prune.

Cei ramasi acasa, cand frigul de afara face ravagii prin sat, ochii curg, animalele se zgribulesc de frig, pisica toarce pe cuptor, inainte de a pleca pe afara, la treburile casei, mananca paine (prajita, pe plita masinii de gatit, in care trosnesc lemnele), cu slanina, ceapa, boia si beau un ceai fierbinte.

La oras se face paine prajita (la prajitorul electric) care se unge cu un amestec de slanina afumata (data prin masina de tocat carne sau taiata marunt cu un cutit bine ascutit), cu sorici cu tot, ceapa de apa (lunguiata, alba, cu foaia groasa) taiata marunt, amestec de boia iute si boia dulce sau suc de rosii si ardei (condimentat, facut de cu toamna).

Se amesteca bine ingredientele pana se obtine o pasta, care se intinde pe painea prajita. Un ceai fierbinte este bine venit.

Acuma se poate iesi in frigul de afara.

Pofta buna !

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*