Ficatei de pui cu paste fainoase si sos de rosii.

Se cumpara ficatei proaspeti, de pui, se curata de pielite si de ce mai lasa romanul ca sa atarne greu la cantar, se spala si se lasa la scurs intr-o sita.

Pui la fiert intr-o oala mai mare, apa cu putina sare si o strelice de ulei. Cand fierbe apa, pui pastele fainoase si le lasi sa fiarba fara capac, cam 8-10 minute, avand grija sa le amesteci usor sa nu se prinda. Nu trebuie fierte prea tare, ca se inmoaie si se lipesc. Dupa ce au fiert, opresti focul, pui capacul si le lasi sa se umfle vreo 10-15 minute. Le scurgi de apa intr-o sita. Calde, le calesti putin intr-o tigaie inalta, in care ai pus ulei si un catel de usturoi. Pui suc de rosii (de care face nevasta mea) peste pastele fainoase. Amesteci usor sa nu se rupa pastele fainoase. Le lasi acoperite cu capacul, in tigaie, sa stea calde.  

Cureti ceapa mai multa, pe care o speli si o tai solzisori. Pui sare, piper, ardei iute (cateva feliute, ca doar e iute) peste ceapa si o calesti.

Cand ceapa a inceput sa se moaie, pui ficateii. Intorci de cateva ori ficateii, avand grija sa iei cu ceapa cu tot. Nu trebuie sa se arda, dar nici sa fie in sange, depinde de cat de tare dai focul (mai de graba sa fie potrivit de mare).

ficatei-de-pui-cu-paste-fainoase-si-sos-de-rosii

Se servesc fierbinti, pusi peste pastele fainoase.

Merge bine cu muraturi in otet si cu un vin alb demisec. Cui ii place poate pune si mustar pe ficatei.

Pofta buna !

P.S Cand bunica avea gaste, am mancat ficat de gasca. Magnific gust. Sper sa apara si pe la noi ficat de gasca.

6 Comments

  1. Exceptional, cit despre ficatul de gisca, stiu ei francezii ce stiu. Multumesc pentru popularizarea unor retete atit de ‘reale’, daca se poate si una de post multumesc anticipat!

  2. Am zis despre fasolea boabe la romani. Se poate face fasole batuta cu usturoi, fasole batuta cu ceapa prajita, fasoel batuta cu usturoi si ceapa prajita, mancare de fasole boabe fara carne (boabele firte impreuna cu ceva apa in care a fiert plus zarzavat taiat din cel care am pus boabele le fiert, plus ceva bulion, sare, piper dupa gust, se da in fiert, 2-3 clocote si gata mancarea de post). urmeaza si alte retete.

  3. Ok, astept urmatoarele retete, succes la postat!

  4. foarte gresit felu tau de a face pastele sa se umfle…pastele trebuie fierte al dente si nu umflate..daca ne-ar auzi italienii…

  5. Eu nu sunt italian, deci nu gatesc italieneste.
    Incearca reteta si te vei convinge ca merita sa nu te mai iei dupa italieni, chiar daca la ei pastele sunt mancarea nationala.

  6. gustoasa reteta

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*